IN MEMORIAM WILLY HAUTVAST SR.

Oprichter en Dirigent 
van 1977 tot 2017

Ere-dirigent
sinds 2017

Basklarinet
sinds 2018

De Gelderlander – 12 mei 2020

KNMO Klankwijzer – Mei 2020

Herinneringen ophalen ……

— Deze foto is gemaakt toen radio4 op Plein 44 In Nijmegen stond. Ik kon een interview regelen voor Willy met de omroeper Ab Nieuwdorp.Het gesprek is toen life uitgezonden en Willy’s compositie Belcanto Ouverture is (helemaal) gespeeld. Wat was hij trots en dankbaar dat dit voor hem geregeld was!!      (Xan)

— Ik wist niet wat me overkwam toen ik het overlijden van Willy Hautvast las. Het heeft een geweldige impact op me achtergelaten. Niet te begrijpen.
Ik had de laatste tijd tijdens de pauzes van ons orkest nogal veel contact met hem en dan leer je elkaar wat beter kennen.
Toen zijn vrouw overleed heb ik hem een foto gegeven,die ik bij deze opstuur. Hij was er zeer mee ingenomen en vertelde me, dat de foto een ereplaats kreeg bij hem thuis.
Ik hoop, dat spoedig alles weer bij het oude zal zijn en we weer gezellig met elkaar kunnen musiceren. Helaas zonder Willy.  (Jo)

— Een impressie van het afscheid van Willy Hautvast sr.:   Woensdag 13 mei om 15.00 uur stonden we met 30 personen voor de ingang van crematorium Waalstede te wachten om naar binnen te mogen om de afscheidsdienst van Willy bij te wonen. Ik mocht daar bij zijn. Bij binnenkomst klonk een prachtige ouverture die je het gevoel van lente gaf. De dochter van Willy, Annemiek, nam ons mee in de levensloop van hem. Verrassend te horen wat hij in zijn leven heeft meegemaakt. O.a. dat carnaval, inclusief verkleedpartijen, ook een stuk van zijn leven was. Het Limburgse bleef hem altijd weer trekken. Aansluitend klonk A la Mémoire. Het maakte veel emoties los. Zoon Willy en zijn partner Ans speelden hierna op de piano een zeer gevoelig quatre mains. Wat een muzikaliteit! Als slot kregen wij een fotocollage voorgeschoteld. Van kleine jongen tot de Willy zoals wij hem kennen. Tijdens deze voorstelling klonk een bekend Limburgs lied van Gé Reinders. En zo zat je weer in Limburgse sferen. Als slot gingen de foto’s over in een recente video opname  van Willy sr. aan de vleugel. Een laatste groet van Willy in levende lijve. Ik zal dit afscheid niet snel vergeten. Het heeft een diepe indruk op mij gemaakt.    (Jan)