Muzikaal multitalent

Begenadigd muzikant, creatieve componist, veelgevraagd arrangeur, vakkundig jurylid, gepassioneerd dirigent: Willy Hautvast (1932 – 2020) liet zich niet in één hokje vangen. Hij was het allemaal. De geboren Limburger startte zijn werkzame muziekleven als Eerste Klarinettist van de Kapel van de Koninklijke Luchtmacht. Na zijn verhuizing naar Nijmegen groeide hij uit tot bewaker, promotor en vernieuwer van de muziek voor harmonie, fanfare en brassband (HaFaBra) op lokaal, nationaal én internationaal niveau. De naam ‘Willy Hautvast’ is voor altijd verbonden aan bijna 1000 composities en arrangementen, waaronder talloze prijswinnende creaties. Én aan het Nijmeegs Senioren Orkest (NSO) dat hij in 1977 oprichtte en tot 2017 dirigeerde om daarna het stokje over te geven aan Rudy Böhmer.

Afwisselend eerbetoon

Door zijn overlijden in mei 2020 ging een “naam” in de muziekwereld verloren. Vanwege de toen geldende corona maatregelen was maar een klein clubje genodigden aanwezig bij het prachtige, intieme afscheid dat zijn familie voor Willy had georganiseerd. Op zondag 10 april a.s. vieren we alsnog in concertgebouw De Vereeniging het leven van Willy Hautvast met een muzikaal eerbetoon waarbij we putten uit zijn eigen, rijke repertoire. Speciaal voor de gelegenheid treden twee ensembles op van het Orkest Koninklijke Luchtmacht. Het ensembleVintage Brass trakteert het publiek op een speelse combinatie van muziek en geschiedenis. De vier muzikanten van het Klarinet Kwartet doorspekken hun interactieve optreden met comedy en humor. Na de pauze speelt het Nijmeegs Senioren Orkest verschillende composities en persoonlijke favorieten van Willy Hautvast. Een speciale rol is weggelegd voor pianist Willie Hautvast jr. die als solist een bijzondere ode zal brengen aan zijn vader.  

Een woord van dank

Een speciaal woord van dank zijn wij verschuldigd aan het Prins Bernhard Cultuurfonds én aan de Stichting VSBfonds, die dit evenement financieel ondersteunen.

U bent van harte welkom!

Zondag 10 april 2022, concertgebouw De Vereeniging.
Aanvang: 14.15 uur.
Entree: 15 euro (inclusief garderobe en pauzedrankje).

Kaartjes: via de website van De Vereeniging (www.stadsschouwburgendevereeniging.nl) of bij leden van het NSO.

Privacy

In het kader van de privacywet AVG willen wij U er op wijzen, dat er tijdens dit evenement foto’s en video’s gemaakt kunnen worden, waarbij U mogelijk herkenbaar in beeld bent. Als U hier bezwaar tegen heeft, verzoeken wij U dit bezwaar kenbaar te maken bij een van de bestuursleden van het NSO. De organisatie zal haar uiterste best doen hier zoveel mogelijk rekening mee te houden.